danslessen

Nazomer dans 2-daagse!

Om het nieuwe seizoen in te luiden organiseert Karin Dieters een nazomer dans 2-daagse bij Beuving Lifestyle.
Deze gratis introductie danslessen zijn voor alle dansliefhebbers van de Ronde Venen! “Ook wanneer je geen lid bent van mijn dansschool ben je van harte welkom om een keer mee te komen dansen”. 
Let op; in verband met het Coronavirus er is maar beperkt plaats. 
Meld je daarom snel aan via info@karindans.nl. 

Donderdag 27 augustus
16.45-17.45 uur              Klassiek ballet groep 5-6
17.45-18.45 uur              Klassiek ballet 10-14 jaar
19.00-20.00 uur              Modern-jazz volwassenen

Vrijdag 28 augustus
13.45 -14.30 uur             Peuterdansles 
14.30-15.15 uur              Kleuterdansles
15.15-16.15 uur              Klassiek ballet groep 3-4------------------------------------------------------


Wat fijn dat je interesse hebt in mijn danslessen! 
Dit jaar geef ik voor het 25e jaar danslessen waarvan al 9 jaar in de Ronde Venen. Sindsdien hebben de leerlingen en ik al veel plezier beleefd tijdens de lessen, workshops, optredens en de vele eindvoorstellingen. Natuurlijk zijn de lessen vooral recreatief, maar leuk om te vertellen is dat diverse oud-leerlingen inmiddels zijn doorgestroomd naar de Nationale Balletacademie, de opleidingen van Lucia Marthas, HBO- en MBO-vakopleidingen en als danser, dansdocent of choreograaf werkzaam zijn in het dansvak. 

Mijn lessen zijn gericht op danseducatie in de breedste zin van het woord en bouw ik op volgens een duidelijke leerlijn. Het instuderen van een einddans is hiervan een belangrijk onderdeel maar zeker niet het hoofddoel. Tijdens mijn lessen krijgen de dansers een gevarieerd aanbod aan opdrachten. Hierdoor ontwikkelen zij muzikaliteit, kracht, expressiviteit, techniek, sensomotoriek, doorzettingsvermogen, concentratie en hun presentatie. Maar dansers leren ook bewegingen te observeren en te voelen zonder ze te zien, zelf dansen te maken, verschillen te zien en samen te werken. Allemaal kwaliteiten die nodig zijn om te kunnen groeien in dans. 

Dans is een uitvoerende kunst. Wanneer je bij mij op les komt treed je ook heel regelmatig op. Voor kinderen die erg gemotiveerd zijn bestaat ook de mogelijkheid om na een proefles een tweede balletles te volgen in een niveau hoger. Dansen bij mij betekent dansen met veel plezier, persoonlijke aandacht en zorg, samenwerken en vooral genieten. In deze brochure vind je praktische informatie over deelname aan de lessen in het cursusjaar 2020-2021.  Wens je meer informatie, neem dan gerust contact met mij op. Tot ziens! 

Groetjes, 
Karin Dieters


Rooster 2020-2021 * Wijzigingen voorbehouden
Donderdag
15.45 - 16.45 uur  Klassiek ballet 8-9 jaar (groep 5)
16.45 - 17.45 uur  Klassiek ballet 9-10 jaar (groep 6)
17.45 - 18.45 uur  Klassiek ballet 10-14 jaar
18.45 - 19.00 uur  Spitzen (vanaf groep 8)
19:00 - 20.00 uur  Modern-jazz volwassenen
Vrijdag
13.45 - 14.30 uur  Peuterdans 2,5-4 jaar
14.30 - 15.15 uur  Kleuterdans 4-6 jaar (groep 1-2)
15.15 - 16.15 uur  Klassiek ballet 6-8 jaar (groep 3-4) 


Peuterdans en kleuterdans
Heerlijk 45 minuten lekker dansen samen met andere kinderen. 
Spelenderwijs maken de kinderen kennis met de basiselementen van theaterdans. 
We dansen op diverse muziekjes; van klassieke muziek, K3, popmuziek tot wereldmuziek.

Klassiek ballet

Houding, techniek, souplesse, muzikaliteit en vooral plezier in bewegen zijn
belangrijke kenmerken van de lessen klassiek ballet. Op een enthousiaste en
serieuze manier wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van de leerling. Klassiek
ballet is al eeuwen geleden ontstaan maar is nog steeds de basis van alle vormen van dans.
In de lessen klassiek ballet werk ik vanuit de Vaganova methode.
Dit is de Russische methode die ook door vrijwel alle balletacademies en balletgezelschappen wordt gebruikt.
Het is een opbouwend systeem waarbij de ballettechniek stapsgewijs wordt aangeleerd en in de loop der jaren steeds verder wordt uitgebreid.

Spitzen
Voor veel dansers is het een grote droom en wens om ooit op spitzen te mogen dansen.
Het is ook geweldig om te doen. Op spitzen dansen vergt echter veel kracht en discipline en moet heel goed worden begeleid met de juiste oefeningen en correcties.  Om die reden worden alleen de kinderen vanaf groep 8 die voldoende kracht, fysieke mogelijkheden én techniek hebben ontwikkeld, toegelaten tot de spitzenles.

Modern-jazz voor volwassenen
In de lessen komen elementen uit de moderne dans en de jazzdans samen: de organische bewegingsstijl uit de moderne dans wordt gecombineerd met de ‘groove’ uit de jazzdans. Mijn lessen zijn inspannend en expressief en beginnen altijd met een warming-up om alle spieren los te maken. Daarna werken we aan de jazz- en moderne danstechniek door middel van oefeningen en bewegingen op de grond, op de plaats en door de ruimte. In het laatste deel van de les gebruiken we de behandelde techniek voor het instuderen van een danscombinatie. Die danscombinaties kunnen variëren in stijl. We dansen op uiteenlopende muziekstijlen, waarbij aandacht wordt besteed aan o.a. inleving, expressie, timing, frasering en dynamiek. De les is professioneel opgebouwd om te komen tot steeds meer diepgang in techniek, expressie en uitvoering. We werken aan verfijning en steeds ingewikkeldere bewegingen zoals technische draaien, vloerbewegingen/rollen en grote sprongen. Kortom; Een fijne dansles met een leuke groep volwassenen waarbij we ook nog eens heerlijk swingen. Kom gerust langs voor een proefles!

Docent
Karin heeft in 1998 de opleiding Docentdans (eerste graad) aan de Arnhemse Dansacademie (Artez) afgerond met de specialisaties flamenco, jazz en kinderdans. In 2002 heeft ze de studie Kunst- en mediamanagement afgerond aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Voor deze studie liep ze een organisatorische internationale stage in Montréal Canada bij het "Festival International de Nouvelle Danse". Daar kwam zij in aanraking met de diverse moderne dansgezelschappen van o.a. Merce Cunningham en Trisha Brown.
In 2007 is Karin afgestudeerd aan de PABO opleiding Saxion te Deventer. Medio 2010 ging Karin op studiereis naar New York om danslessen te volgen bij het "Broadway Dance Center" en "Steps". In 2017 heeft Karin met succes de HBO studie "Lichte Muziek" afgerond aan de Schumann Akademie. Karin geeft sinds 2016 privé- en groepslessen zang. “Dansen en zingen zijn
geweldig om te doen! Ik ben heel blij dat ik van mijn passie mijn vak heb kunnen maken. Het geeft mij veel plezier om mijn kennis en enthousiasme over te kunnen brengen op dansleerlingen van alle leeftijden.”

Kosten
Dansles:  45 minuten  september 2019 t/m juni 2020  € 240,-
Dansles:  60 minuten september 2019 t/m juni 2020   € 270,-
Dansles:  75 minuten september 2019 t/m juni 2020   € 335,-

Kleding

Goed schoeisel en kleding zorgt ervoor dat de dansers onbelemmerd kunnen dansen en ik de dansers goed kan corrigeren. Wanneer alle kinderen dezelfde kleding en schoeisel dragen geeft het rust, zekerheid en duidelijkheid in een groep. Om deze redenen vraag ik aan de ouders om schoeisel en kleding van de lijst aan te schaffen. Deze is tegen korting te koop bij “De Danswinkel”. Zij weten exact welk merk en type er nodig is voor deze groep. Bij toekomstige optredens hebben de kinderen deze kleding en schoenen nodig.

De juiste danskleding kan met een riante korting worden aangeschaft in één van de Danswinkel.nl winkels in Hilversum, Amsterdam of Den Haag. Vestiging in Hilversum: Danswinkel.nl, Spoorstraat 13 - 1211 EZ, Hilversum. 
De kledingvoorschriften kunnen ook met 10% korting online worden besteld via https://www.danswinkel.nl/karindans of telefonisch: 035-6217111. Laat de danskleding thuis leveren of haal het op in één van de winkels om gelijk te kunnen passen. Vraag Karin om de speciale online kortingscode.

Locatie

De lessen worden gegeven in een aangename dansstudio voorzien van een spiegelwand en professionele balletbarres.  Adres: Beuving Lifestyle, Nijverheidsweg 17K-1, Mijdrecht. 

Inschrijven en/of contact
Karin Dieters: 06-14896506 / info@karindans.nl / www.karindans.nl